Cascaval
PrinteazaCascaval din: branza de vaci, branza de oi, lapte, margarina, bicarbonat.
- 1.6 kg branza de vaci
- 300 g branza oi sarata
- 1.5 l lapte proaspat
- 75 g margarina
- 1 lingura bicarbonat stins cu otet
Mod de preparare:
Se fierbe laptele, cand da in clocot se pune branza de vaci, se amesteca si se lasa 10 minute, dupa care se strecoara si se lasa casul sa se scurga.
Dupa ce s-a scurs bine, se da prin masina de tocat impreuna cu branza de oi. Intr-o cratita emailata se pune margarina la topit. Se da deoparte sa se racoreasca.
Atentie, daca punem peste margarina topita fierbinte celelalte ingrediente, nu mai iese un cascaval gumos. Dupa ce s-a racorit margarina se un branza tocata si oul. Se pune la foc mic, amestecandu-se mereu, pana se intinde cascavalul cand ridicam lingura.
Bicarbonatul se pune pe urma, inainte de a lua cratita de pe foc.nu trebuie lasat mai mult la fiert, caci se subtiaza si nu se mai intinde.
Cascaval
Pofta buna!