Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza

Printeaza

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa, cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup, nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval.

 

Ingrediente:

  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari, tocate
  • 1 cartof mare, taiat cuburi de 2,5 cm
  • 900 g ciuperci asortate
  • 2 linguri cimbru tocat
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 sticla vin rosu sec
  • 175 ml supa de legume fierbinte
  • 3 linguri ketchup cu ciuperci
  • un praf de nucsoara
  • 200 g castane
  • 50 g unt, topit
  • 2 mere

pentru crusta:

  • 4 cartofi, intepati
  • un cub de unt
  • 500 g pastarnac, curatat si razuit
  • 125 g cascaval, razuit

 

Mod de preparare:

Intr-un vas incinge 2 linguri ulei si prajeste ceapa si cartoful 5 minute, pana cand se rumenesc. Transfera intr-un bol.

Adauga in vas un strop de ulei si prajeste ciupercile, pe rand, pana cand se rumenesc si apoi transfera-le in bol.

Pune cimbrul, dafinul, vinul, supa si ketchupul. Adauga sare, piper si nucsoara si fierbe 5 minute.

Adauga in vas legumele, castanele si ciupercile si fierbe inabusit 20 de minute, pana cand lichidul se absoarbe.

Incinge cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas separat topeste untul si prajeste merele cateva minute.

Adauga-le peste ciuperci si transfera totul intr-un vas rezistent la cuptor.

Intre timp, da cartofii la microunde 5-6 minute. intr-un vas topeste untul si adauga pastarnacul, amesteca si tine pe foc pana cand se inmoaie.

Curata de coaja cartofii reci si razuieste-i. Combina cu pastarnacul si cascavalul si potriveste gustul de sare si piper.

Toarna deasupra caserolei si da la cuptor 20-25 de minute pana cand se rumeneste si devine crocanta.

 

Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Alessia Mantea

    Reteta asta mi se pare buna rau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.