Caserola de Cordon Bleu
PrinteazaCaserola de Cordon Bleu din: pui, sare, piper, patrunel, pesmet, unt, boia, mustar, faina, lapte, ut, cascaval, sunca afumata.
- 1 pui întreg, gătit şi mărunţit
- sare şi piper
- 1 1/2 ceaşcă pătrunjel uscat şi tocat mărunt
- 1 1/2 ceaşcă pesmet
- 6 linguriţe unt
Pentru crustă:
- sare şi piper
- 2 linguriţe boia
- 1 linguriţă muştar
- 2 linguriţe zeamă de lămâie
- 3 ceşti lapte
- 4 linguriţe făină
- 4 linguriţe unt
Pentru sos:
- 250 g caşcaval feliat subţire
- 300 g şuncă afumată, tăiată
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 180 grade Celsius. Ungi cu unt o tavă antiaderentă. Pe fundul ei întinzi fâşiile de pui (dacă foloseşti carne de pui rotisat e cel mai bine şi cel mai rapid). Rupi şunca în fâşii deasupra puiului. Apoi acoperi uniform cu feliile subţiri de caşcaval, astfel încât să acoperi întreaga suprafaţă a tăvii.
Pregăteşti sosul aşa:
Intr-o cratiţă medie, topeşti untul la temperatură potrivită. Când acesta e topit, încorporezi rapid făina. Când se omogenizează, nu laşi să devină maronie, torni încetişor laptele rece, amestecând continuu. Amesteci continuu şi, când obţii un sos mai îngroşat, adaugi, pe rând, zeama de lămâie, muştarul, sarea, boiaua şi piperul.
Dai în clocot un pic, să se combine aromele şi închizi focul. Torni sosul în mod egal în caserolă, asigurându-te că ajunge şi pe marginile umpluturii. Pentru a face crustă deasupra, topeşti untul într-un bol, în cuptorul cu microunde sau la bain-marie.
Adaugi pesmetul, sare, piper şi pătrunjelul mărunţit, amesteci şi presari amestecul peste conţinutul caserolei. Dai la cuptor, neacoperit, pentru 45 de minute, până ce crusta devine maronie. Laşi să se răcească 5-10 minute, înainte de servire
Pofta buna!