Caserola cu orez si legume
PrinteazaO reteta delicioasa de Caserola cu orez si legume din: foi de dafin, scortisoara, frunze de spanac, mazare, ulei de floarea soarelui, ceapa, orez basmati, supa, pasta de curry si oua.
- 2 foi de dafin
- 1 baton de scortisoara de 5 cm, optional
- 100 g frunze de spanac
- 200 g mazare
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mari, taiate julien
- 250 orez basmati
- 500 ml supa limpede de pui, fierbinte
- 3 lingurita pasta de curry
- 4-6 oua, fierte tari, curatate de coaja si taiate
Mod de preparare:
Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi sotează ceapa 10-15 minute, până când se rumeneşte. Cu ajutorul unei spumiere scoate-o din vas şi păstreaz-o deoparte. Adaugă uleiul rămas, orezul, foile de dafin şi scorţişoara – dacă foloseşti.
Prăjeşte 1 minut, până când orezul devine sticlos. Toarnă supa de pui şi pune din loc în loc pastă de curry, fără să amesteci.
Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic 10 minute.
Presară frunzele de spanac şi mazărea şi lasă din nou să fiarbă’înăbuşit 3-4 minute. Opreşte flacăra, adaugă ceapa şi afânează cu furculiţa pentru a se combina.
Caserola cu orez si legume
Pofta buna!