Caserola cu orez si legume

Printeaza

O reteta delicioasa de Caserola cu orez si legume din: foi de dafin, scortisoara, frunze de spanac, mazare, ulei de floarea soarelui, ceapa, orez basmati, supa, pasta de curry si oua.

Ingrediente:Caserola cu orez si legume

  • 2 foi de dafin
  • 1 baton de scortisoara de 5 cm, optional
  • 100 g frunze de spanac
  • 200 g mazare
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mari, taiate julien
  • 250 orez basmati
  • 500 ml supa limpede de pui, fierbinte
  • 3 lingurita pasta de curry
  • 4-6 oua, fierte tari, curatate de coaja si taiate

 

Mod de preparare:

Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi sotează ceapa 10-15 minute, până când se rumeneşte. Cu ajutorul unei spumiere scoate-o din vas şi păstreaz-o deoparte. Adaugă uleiul rămas, orezul, foile de dafin şi scorţişoara – dacă foloseşti.

Prăjeşte 1 minut, până când orezul devine sticlos. Toarnă supa de pui şi pune din loc în loc pastă de curry, fără să amesteci.

Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă la foc mic 10 minute.

Presară frunzele de spanac şi mazărea şi lasă din nou să fiarbă’înăbuşit 3-4 minute. Opreşte flacăra, adaugă ceapa şi afânează cu furculiţa pentru a se combina.

Caserola cu orez si legume

Caserola cu orez si legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.