Caserola cu carne si cartofi din: carne de vita, sare, piper, ceapa, pasta de tomate, boia, harissa, ulei, cartofi, rosii, patrunjel. Ingrediente: 750 g carne de vită sare piper 2 cepe 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia nu foarte iute 1/2 linguriţă de harissa (pastă iute, condimentată) 1 lingură de ulei […]
Caserola de peste in stil mediteranean
PrinteazaCaserola de peste in stil mediteranean din: file de peste, zeama de lamaie, crema de branza cu verdeturi, oregano, ciuperci, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, patrunjel, frunze de busuioc, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, creveti.
- 700 g file de peste (de circa 1-1,5 cm grosime)
- 1/2 zeama de lamaie
- 125 g crema de branza cu verdeturi
- 1 lingurita oregano proaspat, tocat
- 250 g ciuperci mai mici
- 4 rosii medii (sau 400 g ubulete de rosii in bulion)
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura busuioc tocat
- sare si piper dupa gust
topping mediteranean:
- 3 linguri patrunjel tocat
- 6 frunze de busuioc tocate mare
- 5 linguri pesmet
- 5 linguri parmezan ras
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, bine zdrobiti
- 6 creveti decorticati (optional)
Mod de preparare:
Dacă fileurile sunt prea groase, trebuie să le tăiaţi pe grosime, ca să poată fi rulate.
Stropiţi-le cu zeama de lămâie, pudraţi-le cu sare şi piper, întindeţi pe ele crema de brânză.
Rulaţi-le. Tăiaţi în sferturi ciupercile. Cojiţi roşiile (trecându-le prin flacără sau prin apă clocotită), curăţaţi-le de sâmburi, tăiaţi-le cubuleţe.
Ungeţi un castron termorezistent. Puneţi în el ciupercile, apoi roşiile.
Presăraţi o lingură de pătrunjel şi una de busuioc. Puneţi deasupra rulourile de peşte. Dacă adăugaţi şi creveţi, puneţi-i printre rulouri.
Pregătiţi toppingul, amestecând toate ingredientele cu excepţia uleiului.
Acoperiţi peştele cu toppingul, stropiţi cu ulei. Coaceţi cca 20-25 min, în cuptorul încins la 220 C (treapta 6-7).
Serviţi cu cartofi natur, stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel.
Pofta buna!
Caserola de Cordon Bleu din: pui, sare, piper, patrunel, pesmet, unt, boia, mustar, faina, lapte, ut, cascaval, sunca afumata. Ingrediente: 1 pui întreg, gătit şi mărunţit sare şi piper 1 1/2 ceaşcă pătrunjel uscat şi tocat mărunt 1 1/2 ceaşcă pesmet 6 linguriţe unt Pentru crustă: sare şi piper 2 linguriţe boia 1 linguriţă muştar […]
Pofta buna!