Caserola de peste in stil mediteranean

Printeaza

Caserola de peste in stil mediteranean din: file de peste, zeama de lamaie, crema de branza cu verdeturi, oregano, ciuperci, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, patrunjel, frunze de busuioc, pesmet, parmezan, ulei de masline, usturoi, creveti.

 

Ingrediente:Caserola de peste in stil mediteranean

  • 700 g file de peste (de circa 1-1,5 cm grosime)
  • 1/2 zeama de lamaie
  • 125 g crema de branza cu verdeturi
  • 1 lingurita oregano proaspat, tocat
  • 250 g ciuperci mai mici
  • 4 rosii medii (sau 400 g ubulete de rosii in bulion)
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura busuioc tocat
  • sare si piper dupa gust

topping mediteranean:

  • 3 linguri patrunjel tocat
  • 6 frunze de busuioc tocate mare
  • 5 linguri pesmet
  • 5 linguri parmezan ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, bine zdrobiti
  • 6 creveti decorticati (optional)

 

Mod de preparare:

Dacă fileurile sunt prea groase, trebuie să le tăiaţi pe grosime, ca să poată fi rulate.

Stropiţi-le cu zeama de lămâie, pudraţi-le cu sare şi piper, întindeţi pe ele crema de brânză.

Rulaţi-le. Tăiaţi în sferturi ciupercile. Cojiţi roşiile (trecându-le prin flacără sau prin apă clocotită), curăţaţi-le de sâmburi, tăiaţi-le cubuleţe.

Ungeţi un castron termorezistent. Puneţi în el ciupercile, apoi roşiile.

Presăraţi o lingură de pătrunjel şi una de busuioc. Puneţi deasupra rulourile de peşte. Dacă adăugaţi şi creveţi, puneţi-i printre rulouri.

Pregătiţi toppingul, amestecând toate ingredientele cu excepţia uleiului.

Acoperiţi peştele cu toppingul, stropiţi cu ulei. Coaceţi cca 20-25 min, în cuptorul încins la 220 C (treapta 6-7).

Serviţi cu cartofi natur, stropiţi cu unt topit şi presăraţi cu pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

Caserola cu carne si cartofi

Caserola cu carne si cartofi

Caserola cu carne si cartofi din: carne de vita, sare, piper, ceapa, pasta de tomate, boia, harissa, ulei, cartofi, rosii, patrunjel. Ingrediente: 750 g carne de vită sare piper 2 cepe 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia nu foarte iute 1/2 linguriţă de harissa (pastă iute, condimentată) 1 lingură de ulei […]

Cordon bleu din vinete si cascaval

Caserola de Cordon Bleu

Caserola de Cordon Bleu din: pui, sare, piper, patrunel, pesmet, unt, boia, mustar, faina, lapte, ut, cascaval, sunca afumata. Ingrediente: 1 pui întreg, gătit şi mărunţit sare şi piper 1 1/2 ceaşcă pătrunjel uscat şi tocat mărunt 1 1/2 ceaşcă pesmet 6 linguriţe unt Pentru crustă: sare şi piper 2 linguriţe boia 1 linguriţă muştar […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.