Castagnole dulci

Printeaza

O reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale, lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si zahar pudra.

Ingrediente:Castagnole dulci

  • 1 kg faină albă
  • 300 g zahăr
  • 150 g unt
  • 5 ouă
  • 150 g migdale
  • 100 ml lapte
  • 100 ml lichior Maraschino
  • 10 g drojdie (pulbere)
  • 1 lămâie
  • 1 1 ulei de arahide pentru prăjit
  • sare

pentru decor:

  • 100 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Toacă într-un blender migdalele curăţate de pieliţă împreună cu puţină făină. Topeşte untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde şi lasă-1 să se răcească la tem­peratura camerei.

Pune în vasul robotului pentru fră­mântat ouăle, zahărul, untul topit şi coaja rasă de lămâie. Amestecă toate ingredientele 5 minute. Când compoziţia a devenit spu­moasă, încorporează migdalele, jumătate din cantitatea de faină, drojdia, un praf de sare şi frământă aluatul.

Toarnă laptele şi lichiorul, adaugă restul de făină şi frământă până când toate ingredientele sunt bine amestecate, apoi scoate aluatul din vasul robotului.

Incinge uleiul într-o tigaie cu pereţii înalţi. Ia câte o bucăţică din aluat şi, cu mâinile trecute prin faină, modelează suluri lungi, cu diametrul de circa 3 cm.

Taie sulurile de aluat în bucăţi de 2-3 cm şi prăjeşte-le în baie de ulei circa 1 minut. Scoate castagnolele pe pro­soape absorbante, trece-le prin zahăr pudră cât sunt calde şi serveşte-le imediat.

Castagnole dulci

Castagnole dulci

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.