Castagnole dulci
PrinteazaO reteta de castagnole dulci din: faina alba, zahar, unt, oua, migdale, lapte, lichior marachino, drojdie, lamaie, ulei de arahide, sare si zahar pudra.
- 1 kg faină albă
- 300 g zahăr
- 150 g unt
- 5 ouă
- 150 g migdale
- 100 ml lapte
- 100 ml lichior Maraschino
- 10 g drojdie (pulbere)
- 1 lămâie
- 1 1 ulei de arahide pentru prăjit
- sare
pentru decor:
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Toacă într-un blender migdalele curăţate de pieliţă împreună cu puţină făină. Topeşte untul la bain-marie sau în cuptorul cu microunde şi lasă-1 să se răcească la temperatura camerei.
Pune în vasul robotului pentru frământat ouăle, zahărul, untul topit şi coaja rasă de lămâie. Amestecă toate ingredientele 5 minute. Când compoziţia a devenit spumoasă, încorporează migdalele, jumătate din cantitatea de faină, drojdia, un praf de sare şi frământă aluatul.
Toarnă laptele şi lichiorul, adaugă restul de făină şi frământă până când toate ingredientele sunt bine amestecate, apoi scoate aluatul din vasul robotului.
Incinge uleiul într-o tigaie cu pereţii înalţi. Ia câte o bucăţică din aluat şi, cu mâinile trecute prin faină, modelează suluri lungi, cu diametrul de circa 3 cm.
Taie sulurile de aluat în bucăţi de 2-3 cm şi prăjeşte-le în baie de ulei circa 1 minut. Scoate castagnolele pe prosoape absorbante, trece-le prin zahăr pudră cât sunt calde şi serveşte-le imediat.
Castagnole dulci
Poftă bună!