Castane glasate
PrinteazaCastane glasate
- 800 g castane
- 100 g zahăr
- 3 linguri sos brun
- 80 g făină de cartofi
- 1/2 pahar vin roşu
- 1/21 supă sau apă
- puţină sare
- 25 g unt
Mod de preparare:
Castanele se curăţă de coaja exterioară, apoi se opăresc cite 5-6 bucăţi, se curăţă de pieliţă şi se pun in apă rece, într-un vas mic se pun castanele, supa, untul şi puţină sare, se fierb circa 10 minute la foc domol cu capac, apoi se dau deoparte.
Deosebit se pune la foc zahărul cu puţină apă şi cînd s-a caramelizat se stinge cu supa şi sosul brun. Se leagă cu făina de cartofi diluată în vin roşu şi se mai fierb 3-4 minute cu castanele.
Castanele glasate se servesc ca garnitură la preparatele de vînat, de gîscă, de şuncă .
Pofta buna!