Castaniada

Printeaza

Castaniada din: oua, zahar, faina, apa, lamaie, piure de castane, mascarpone, cacao, castane, caramel, alune, zahar, portocala.

Ingrediente:Castaniada

  • 4 ouă
  • 180 g zahăr
  • 180 g făină
  • 8 linguri apă rece
  • coajă rasă de lămâie

Cremă şi decor:

  • 300 g piure de castane
  • 200 g mascarpone
  • 2 linguri cacao
  • 200g castane
  • 1 plic glazură cu gust de caramel
  • 80 g alune de pădure
  • 50 g zahăr
  • coajă de portocală

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul şi 4 linguri de apă rece. Se adaugă făină şi coajă de lămâie.

Albuşurile se bat cu 4 linguri de apă rece şi se adaugă şi ele la compoziţia de gălbenuşuri.

Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc potrivit, 15-20 de minute.

Pentru crema de castane se amestecă piureul de castane cu mascarpone şi cacao. Se fierb castanele şi se decojesc, apoi, după ce s-au răcit, se taie în bucăţele mărunte şi se adaugă la cremă.

Se prepară glazura de caramel conform instrucţiunilor de pe plic.

Pentru decor se carameli-zează zahărul şi se adaugă alunele de pădure, apoi se amestecă bine. Se răstoarnă pe o farfurie umezită cu apă şi se lasă la răcit. Se înveleşte în hârtie de copt şi se sfărâmă cu sucitorul.

Se adaugă coajă rasă de portocală.

Se decupează cerculeţe de blat cu ajutorul unui pahar. Se unge fiecare cerculeţ cu crema de castane apoi, se toarnă deasupra glazură.

Se decorează cu ele tortul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.