Castel
PrinteazaCastel din:zahar, untura, miere, oua, amoniac, bicarbonat, lapte, faina, budinca, zahar pudra, cacao.
- 250g zahăr
- 50g untură
- 1 linguri miere de albine
- 2 ouă
- 1 linguriţă amoniac
- 1 linguriţă bicarbonat
- 4-5 linguri lapte
- 600g făină
Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr.
Ingrediente glazură rece: 6 linguri zahăr pudră, 3 linguri cacao, 2 linguri apă. Toate se amestecă bine şi se pune puţin unt şi vanilie după gust.
Mod de preparare:
Se frământă toate la un loc şi se împarte în 2 părţi. Dintr-o parte se coc 2 foi pe dosul tăvii. Din cealaltă parte care se amestecă cu cacao, se modelează cu mâna 12 beţişoare groase cât un creion şi lungi cât tava.
Se coc pe dosul tăvii. După ce s-au copt, foile se taie în câte trei părţi egale. Se pune o foaie, se unge cu cremă şi se aşază 3 beţe.
Apoi se unge iar cucremă şi se pun 2 beţe. Se unge din nou cu cremă şi se pune în vârful piramidei un băţ.
Celelalte două părţi din foaie se ung cu cremă şi se pun pe lateral.
Peste cele două castele se pune glazură şi frişca.
Pofta buna!