Castelul Mocca
PrinteazaCastelul Mocca
Ingrediente:
- 300 g fructe uscate (smochine, stafide, coajă de portocală glasată)
- 50 g biscuiţi populari
- 300 g zahăr pudră
- 2 gălbenuşuri de ou
- 150 g unt
- esenţă de rom
- 2 linguri cu cacao
- 2 linguriţe cu cafea
- o mână cu rahat
- 1 pahar cu îngheţată
- 100 g frişca bătută
Mod de preparare:
Pui smochinele şi stafidele în apă cu esenţă de rom. Laşi câteva minute, timp în care freci untul, zahărul şi oul până devin spumă. Amesteci acum cu cacaua, cafeaua şi biscuiţii daţi pe răzătoarea mică.
Când pasta devine omogenă, adaugi fructele şi coaja de portocală. Pui rahatul tăiat foarte mărunt şi amesteci foarte-foarte bine. Este momentul să guşti. Dacă simţi nevoia, mai poţi adăuga puţin zahăr pudră!
Formezi mici discuri din compoziţie, câte trei pentru fiecare porţie, pe care le dai la rece. Laşi o oră, apoi scoţi, pui umplutura din îngheţată, frişca şi serveşti imediat.
Pofta buna!