Castraveciori murati cu dafin
PrinteazaCastraveciori murati cu dafin din: castraveciori, otet, apa, sare, zahar, marar, mustar, dafin.
- castraveciori mici
- 1 parte oţet
- 3 părţi apă
- 1 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- mărar proaspăt
- bobiţe de muştar
- foi de dafin
- piper negru boabe
- ceapă uscată, curăţată
Mod de preparare:
Se pun castraveciorii in borcan şi se toarnă peste ei, până aproape de buza superioară, un amestec format dintr-o parte oţet la trei de apă, în care se adaugă câte o lingură de sare şi una de zahăr (pentru fiecare litru).
Se pun foile de dafin, boabele de piper şi cele de muştar, mărarul şi ceapa tăiată în patru. Se acoperă borcanul şi se aşază într-o oală cu apă la fiert. Se lasă încă zece minute dirn clipa în care încep să iasă bule pe lângă capac.
Când apa dim oală s-a răcit complet, se scoate borcanul cu castraveciori.
Pofta buna!