Castraveciori murati cu hrean
PrinteazaCastraveciori murati cu hrean din: castraveti, sare grunjoasa, hrean, usturoi, tarhon, marar, otet.
- 4 kg castraveti
- 8 linguri sare grunjoasa
- 4 radacini hrean
- 4 catei de usturoi
- 1 legatura mare tarhon
- 8 fire marar uscat
- 250 ml otet
Mod de preparare:
Se prepara o saramura: se amesteca 4 linguri de sare cu 4 l de apa si se dau in clocot; se lasa apoi sa fiarba fiarba in clocot 10 minute. Se spala castravetii si se oparesc intr-un vas incapator cu saramura. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 24 de ore. Se scurge saramura si se prepara alta, in exact acelasi fel si se lasa sa se raceasca.
Se decojeşte hreanul şi se taie felii. Se repartizează în borcane castraveţii, apoi felii de hrean, căţei de usturoi, tarhon şi se acoperă cu mărar uscat. Se completează saramura cu oţet şi se repartizează în borcane. Se închid ermetic.
Castraveciori murati cu hrean
Pofta buna!