Castraveciori muraţi
PrinteazaO reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin.
- 1,2 kg castraveciori cornison
- 12 boabe de piper
- 24 felii de morcovi
- 2 cepe
- 12 felii de hrean sau 1 ardei iute
- 6 catei de usturoi
- 6 fire de marar
zeama:
- 570 ml apa
- 160 ml otet
- 55 g zahar
- 10 g sare
- 2 foi de dafin
- 1 lingurita boabe de mustar
- 4 cuisoare
Mod de preparare:
Se spală castraveciorii şi se pun în apă rece; se lasă să se înmoaie cca 2 ore.
Se spală încă o dată. în borcane curate, uscate, filetate se repartizează boabele de piper, morcovii, ceapa şi usturoiul; în final se adaugă castraveciorii şi mărarul.
Pentru zeamă, se dă în clocot apa cu oţet, zahăr, sare, foi de dafin, boabe de muştar şi restul de condimente; se lasă să fiarbă 3-4 min. Se lasă să se răcorească zea¬ma şi se toarnă în borcane.
Se îndepărtează eventualele bule de apă cu o ţepuşă de lemn şi se închid ermetic borcanele.
Se fierb apoi cca 20 min. la 90 °C.
Castraveciori muraţi
Pofta buna!