Lichior de Piersici: Rețeta Perfectă – este o băutură perfectă pentru a fi savurată la ocazii speciale sau pentru a fi oferită cadou. Prepararea acestui lichior acasă este o modalitate excelentă de a captura esența dulce și aromată a piersicilor într-o băutură sofisticată. Descoperă cum să pregătești lichior de piersici: Ingrediente: 1 kg piersici coapte […]
Castraveciori în otet
PrinteazaCastraveciori în otet din: castraveciori, otet, apa, sare de mare, miere, piper boabe, foi de dafin, hrean, morcovi, usturoi.
Ingrediente:
- 8 kg castraveciori
- 2 l otet
- 4 l apa
- 6 linguri sare de mare
- 2 linguri miere
- piper boabe
- 2 foi de dafin
- 2-3 bucati de hrean
- 1/2 kg morcovi
- 1 capatana de usturoi
Mod de preparare:
Alegi castraveciori sănătoşi şi îi speli în mai multe ape. îi aşezi într-un borcan de 10 I curat, îi acoperi cu apă rece şi îi laşi câteva ore, după care scurgi apa, pe care o arunci.
Pregăteşti saramura: Fierbi oţetul amestecat cu apa şi sarea.
Când a dat în clocot, adaugi mierea şi iei saramura de pe foc. Până se mai răceşte, pregăteşti borcanul de castraveţi.
Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi aşezi printre castraveţi, adăugând şi boabele de piper.
Cureţi hreanul şi usturoiul. Adaugi în borcan hreanul, căţeii de usturoi şi boabele de muştar.
Amesteci saramura, pui sub borcan vârful unui cuţit, ca să nu se spargă borcanul, apoi o torni în borcan.
Legi borcanul a doua zi şi îl aşezi în cămară.
Castraveciori în otet
Pofta buna!