Castravete sichuan cu bulgur si ghimbir
PrinteazaCastravete sichuan cu bulgur si ghimbir din: castraveti, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei, ulei, zahar, sos de soia, condimente, ulei, bulgur.
Ingrediente:
- 2 castraveţi medii de salată (Fabio)
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 bucată de ghimbir proaspăt (de 4 cm)
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 3-4 linguri de ulei de susan
- 1 lingură de zahăr din trestie
- 2-3 linguri de sos de soia
- 1-2 linguriţe de condimente de Sichuan
- 1 lingură de ulei cu chiii
- 150 g bulgur
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se taie în două pe lung, se curăţă de seminţe, apoi se taie felii oblice.
Ceapa verde se spală, se curăţă şi se taie rondele subţiri.
Se cojeşte ghimbirul şi usturoiul şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.
Se încinge uleiul într-o tigaie, în care se sotează apoi legumele aproximativ 6 minute, amestecând continuu.
Se adaugă zahărul, sosul de soia, condimentele de Sichuan şi uleiul de chili.
Compoziţia se fierbe încă 6-8 minute. Intre timp, se prepară bulgurul conform indicaţiilor de pe ambalaj.
La final, se amestecă cu grijă cu ingredientele din wok şi se serveşte în castronele.
Castravete sichuan cu bulgur si ghimbir
Pofta buna!