Castravete sichuan cu bulgur
PrinteazaCastravete sichuan cu bulgur din: castraveti, ceapa, ghimbir, usturoi, chili, ulei de susan, zahar, sos de soia, bulgur.
- 2 castraveţi de salată medii
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 bucată de ghimbir proaspăt (4 cm)
- 2 căţei de usturoi
- 1 chili roşu
- 3-4 linguri ulei de susan
- 1 lingură zahăr de trestie
- 2-3 linguri sos de soia
- 1-2 linguriţe de sichuan (gata preparat)
- 1 lingură ulei de chili
- 150 g bulgur
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se taie in jumătate, se scot sâmburii si se taie oblic în rondele. Ceapa verde se curăţă şi se taie rondele subţiri.
Se curăţă ghimbirul şi căţeii de usturoi si se mărunţesc bine. Se spală chili, se scot sâmburii şi se taie cuburi mici.
Se încinge uleiul şi se prăjesc legumele cea 6-7 minute amestecând continuu. Se adaugă zahărul, sosul de soia şi sosul sichuan. Se adaugă uleiul de chili. Se lasă la fiert încă 6-8 minute.
Se prepară bulgurul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se amestecă apoi bulgurul cu celelalte ingrediente în wok. Mâncarea se aşază în boluri şi se serveşte.
Castravete sichuan cu bulgur
Pofta buna!