Castraveti cu ceapa si ardei grasi murati
PrinteazaCastraveti cu ceapa si ardei grasi murati din: castraveţi, ceapa, ardei graşi, usturoi, oţet de mere, zahăr, apă, seminţe de muştar, seminţe de ţelină, cuişoare, ghimbir măcinat, conservant.
- 25 de castraveţi tăiaţi în felii foarte subţiri
- 6 cepe tăiate rondele subţiri
- 2 ardei graşi tăiaţi cubuleţe
- 3 căţei de usturoi tocaţi mărunt
- 3 căni de oţet de mere
- 150 g de zahăr
- 1,5 l apă
- 2 linguri seminţe de muştar
- 1 1/2 linguriţe dc seminţe de ţelină
- 5 cuişoare
- o lingură de ghimbir măcinat
- un plic conservant
Mod de preparare:
Intr-un castron mare amestecă toate legumele şi lasă-le împreună timp de 3 ore.
După aceea pune pe foc într-o oală apa, oţetul, zahărul, seminţele de muştar, de ţelină, cuişoarele (după ce se fierb în saramură, cuişoarele se scot din oală), ghimbirul, plicul de conservant şi se lasă la fiert 3-5 minute.
După ce totul fierbe, dă oala deoparte. Pune legumele în borcane şi toarnă compoziţia fierbinte peste ele.
Pune borcanele la conservat numai în locuri foarte reci.
Pofta buna!