Castraveţi conservaţi in oţet
PrinteazaCastraveţi conservaţi in oţet
- 2 kg castraveţi proaspeţi
- flori de mărar uscat
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 pliculeţe boabe de muştar
- 1 plic piper
- 1 plic ienibahar
- sare
- zahăr
- oţet
Mod de preparare:
Speli sub jet de apă castraveţii, cureţi ceapa şi morcovul, le tai rondele, apoi le aşezi pe toate în borcane cu mărar (o floare pentru 1 borcan de 800 ml), piper, muştar, ienibahar.
La fiecare borcan adaugi 1 linguriţă sare, 2 linguriţe zahăr şi 4 lingjri oţet, apoi umpli borcanul cu apă rece şi îl acoperi. Reţeta este pentru un borcan de 800 ml.
Sterilizezi borcanele timp de 10 minute de când dau în clocot. Le scoţi din cratiţă a doua zi şi le aşezi în cămară, la rece.
Castraveţi conservaţi in oţet
Pofta buna!