Castraveţi conservaţi in oţet

Printeaza

Castraveţi conservaţi in oţet 

Ingrediente: Castraveţi conservaţi in oţet

  • 2 kg castraveţi proaspeţi
  • flori de mărar uscat
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 2 pliculeţe boabe de muştar
  • 1 plic piper
  • 1 plic ienibahar
  • sare
  • zahăr
  • oţet

 

Mod de preparare:

Speli sub jet de apă castraveţii, cureţi ceapa şi morcovul, le tai rondele, apoi le aşezi pe toate în borcane cu mărar (o floare pentru 1 borcan de 800 ml), piper, muştar, ienibahar.

La fiecare borcan adaugi 1 lin­guriţă sare, 2 linguriţe zahăr şi 4 lingjri oţet, apoi umpli borcanul cu apă rece şi îl acoperi. Reţeta este pentru un borcan de 800 ml.

Sterilizezi borcanele timp de 10 minute de când dau în clocot. Le scoţi din cratiţă a doua zi şi le aşezi în cămară, la rece.

Castraveţi conservaţi in oţet

Castraveti conservati in otet

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.