Castraveti cornison in saramura

Printeaza

Castraveti cornison in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, hrean, marar uscat, crengute de visin, telina.

 

Ingrediente:Castraveti cornison in saramura

  • 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici)
  • saramură (25 g sare la 1 I apă)
  • usturoi
  • rădăcină de hrean
  • tulpini de mărar uscat
  • crenguţe de vişin
  • ţelină
  • 1 plic amestec de condimente pentru murături

 

 

Mod de preparare:

Spală castraveţii şi aranjează-i în borcane, cât mai compact Printre ei, strecoară mărar, ţelină, hrean.

La fiecare borcan pune 34 căţei de usturoi.

Pregăteşte saramura: fierbe apa şi apoi las-o să se răcească până la 30°C, apoi dizolvă sarea.

Cantitatea de saramură trebuie să fie egală cu o jumătate din volumul borcanului: pentru un borcan de 5 litri se prepară 2,5 litri de saramură.

Adaugă amestecul pentru murături ţărăneşti şi toarnă saramura peste castraveţi, cât să-i acopere, dar să nu ajungă până la gura borcanului.

Aşază crenguţe de vişin şi tulpini de mărar deasupra şi închide-le.

Borcanele se ţin la cald 34 zile, până fermentează saramura.

 

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Castraveti in saramura cu marar

Castraveti in saramura cu marar

Castraveti in saramura cu marar Castraveţii muraţi au o istorie prestigioasă. Strămoşii lor pot fi dataţi în jurul anului 4400 Î.Hr., în Mesopotamia, când s-au conservat pentru prima dată castraveţi în saramură. De acolo, ei au pornit să cucerească lumea antică: Grecia, Egiptul şi Roma. fiind menţionaţi în Vechiul Testament, în Cartea lui Isaia şi […]

Castraveţi în saramură

Castraveti cu busuioc in saramura

Castraveti cu busuioc in saramura din: castraveti, apa, sare, busuioc, marar, ardei iute. Ingrediente: castraveţi apă sare busuioc mărar ardei iute   Mod de preparare: Castraveţii se spală, se aranjează în borcan, se adaugă busuiocul, tulpini de mărar uscat, ardei iute. Se adaugă saramura (la un litru de apă o lingură cu vârf de sare) […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.