Castraveti cornisor in otet
PrinteazaCastraveti cornisor in otet din: castraveti, marar, usturoi, boabe de mustar, otet, sare, piper, dafin, zahar.
- castraveti
- frunze de vişin
- mărar
- usturoi
- hrean
- boabe de mustar
- 100 g sare
- 100 g zahăr
- foi de dafin
- boabe de piper
- otet
Mod de preparare:
Castraveţii se spală bine cu apă rece şi se lasă să se scurgă.
In borcan se pun mai întâi frunze de vişin şi mărar uscat cu floare, apoi castraveciorii, în rânduri strânse, fără a lăsa goluri între ei. Printre rânduri se presară căţei de usturoi şi rondele subţiri de hrean.
După ce s-a umplut borcanul, se aşează deasupra crenguţe de mărar, un săculeţ cu boabe de muştar şi două scândurele.
Intr-un vas se prepară oţetul, adăugând, la fiecare litru de oţet de 9°°, doi litri de apă şi, la trei litri de lichid, 100 g sare, 100 g zahăr, foi de dafin şi boabe de piper.
Se aşează vasul cu oţet pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă peste castraveciori. Lichidul trebuie să depăşească mult nivelul castraveţilor din borcan, deoarece, când se răceşte, scade.
Se închide borcanul imediat cu folie adezivă sau cu celofan şi se aşează la păstrat.