Castraveti cornisor in otet

Printeaza

Castraveti cornisor in otet din: castraveti, marar, usturoi, boabe de mustar, otet, sare, piper, dafin, zahar.

Ingrediente:Castraveti cornisor in otet

  • castraveti
  • frunze de vişin
  • mărar
  • usturoi
  • hrean
  • boabe de mustar
  • 100 g sare
  • 100 g zahăr
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • otet

Mod de preparare:

Castraveţii se spală bine cu apă rece şi se lasă să se scurgă.

In borcan se pun mai întâi frunze de vişin şi mărar uscat cu floare, apoi castraveciorii, în rânduri strânse, fără a lăsa goluri între ei. Printre rânduri se presară căţei de usturoi şi rondele subţiri de hrean.

După ce s-a umplut borcanul, se aşează deasupra cren­guţe de mărar, un săculeţ cu boabe de muştar şi două scândurele.

Intr-un vas se prepară oţetul, adăugând, la fiecare litru de oţet de 9°°, doi litri de apă şi, la trei litri de lichid, 100 g sare, 100 g zahăr, foi de dafin şi boabe de piper.

Se aşează vasul cu oţet pe foc şi, când clocoteşte, se toarnă peste castraveciori. Lichidul trebuie să depăşească mult nivelul castraveţilor din borcan, deoa­rece, când se răceşte, scade.

Se închide borcanul imediat cu folie adezivă sau cu celofan şi se aşează la păstrat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.