Castraveţi cu carne de vită
PrinteazaCastraveţi cu carne de vită
- 700 g carne de vită
- 120 g ulei
- 1 lingură de făină
- sare
- piper
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion pastă
- 1,500 kg castraveţi în saramură
- 300 g roşii
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează puţin şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea şi în sosul rămas se pun făina şi ceapa tocată.
Se călesc puţin, se sting cu supă sau apă şi bulion apoi se firbe. După ce a fiert circa 20 minute, se strecoară peste carnea prăjită şi se dau la fiert.
Castraveţii se taie în patru în lung, apoi în două, se curăţă de seminţe, se clătesc în cîteva ape şi se pun la fiert peste carne.
Se pun apoi şi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate. Verdeaţa tocată se presară pe mîncare înainte de a fi servită.
Pofta buna!