Castraveti cu cimbru
PrinteazaCastraveti cu cimbru din: castraveti, hrean, cimbru, tarhon, usturoi, marar, sare.
- 3 kg castraveţi
- 1 legătură cimbru
- 10 bucăţi hrean
- 1 legătură tarhon
- câţiva căţei de usturoi
- 1 lingură sare la 1 litru de apă
- 1 legătură mărar verde
- 3 crenguţe frunze de vişin
Mod de preparare:
Când apar vara castraveţii în grădină, se pun la acrit şi se ţin la soare să se acrească mai repede. în afară de apă şi castraveţi, se adaugă cimbrul, hreanul, tarhonul, căţeii de usturoi şi frunze de vişin.
După ce s-au acrit, se taie rondele şi se pune mărar tocat mărunt.
Se serveşte cu orice fel de mâncare, de felul doi.
Pofta buna!