Castraveti cu salata de paste
PrinteazaCastraveti cu salata de paste din: paste scurte, sare, ulei de masline, castraveti, ardei gras, ceapa verde, rosii cherry, iaurt, maioneza, mustar, verdeata, suc de lamaie, zahar.
salata:
- 100 g paste scurte
- sare
- 1 lingurit aulei de masline
- 4 castarveti (circa 20 cm lungime)
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei rgas rosu
- 2 cepe verzi
- 12 rosii cherry
dressing:
- 250 g iaurt
- 2 linguri maioneza
- 2 lingurite mustar
- 1 legatura verdeata asortata (ceapa verde, patrunjel, busuioc)
- 3 lingurite suc de lamaie
- 1 praf zahar
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se amestecă împreu-nă cu uleiul. Castraveţii se taie în două pe lung, lăsând o parte mai mare pentru umplut, care se scobeşte, seminţele se îndepărtează şi pulpa de castravete se taie mărunt.
Dacă este necesar, se decupează puţin partea rotunjită. Se păstrează la frigider.
Se curăţă ardeii graşi de cotoare, seminţe şi pieliţele albe. Se taie cuburi jumătate din cantitatea de ardei roşu şi întreaga cantitate de ardei galben şi se adaugă la pulpa de castravete. Se taie ceapa verde rondele. Roşiile cherry se taie jumătăţi sau sferturi.
Pentru dressing, se amestecă iaurtul cu maioneză şi muştar.
Se toacă pătrunjelul, busuiocul şi ceapa verde; se înglobează în dressing, împreună cu sucul de lămâie în care s-a dizolvat puţin zahăr. Se adaugă pastele la le-gumele din castron, se toarnă dressingul şi se amestecă lejer. Se păstrează la frigider.
Din restul de ardei gras se decupează triunghiuri, care se înfig în ţepuşe de lemn, pe post de catarge. Se scot castraveţii din frigider şi se umplu cu sala-tă; se înfig în mijloc catargele. Se servesc imediat.
Castraveti cu salata de paste
Pofta buna!