Castraveti cu smantana si marar
PrinteazaCastraveti cu smantana
- 2 linguri untdelemn
- 1 ceaşcă smântână
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- cimbru
- foi de dafin
- boia
- frunze de telină
- 1 kg castraveţi mari
Mod de preparare:
Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru, foi de dafin, frunze de ţelină.
Când clocoteşte apa se pun castraveţii să fiarbă, nu mult, dar nici puţin, să se pătrundă doar.
Se scot, se lasă să aştepte până mai fierbe zeama şi scade de-un sos se toacă mărarul.
Se toarnă sos şi smântână peste castraveţi, se piperează aşa, ca un moft final, lumea zice că e un aperitiv de nici nu mai mănânci altceva.
Pofta buna!