Castraveti cu usturoi si ardei iute
PrinteazaCastraveti cu usturoi si ardei iute din: castraveti, usturoi, ardei iute, zahar, tulpina de telina, sare grunjoasa, apa.
- 3 kg castraveti
- 250 g usturoi
- 15 ardei iuti
- 6 linguri zahar
- 2-3 tulpini de telina cu frunze
- 1 lingura cu sare grunjoasa
- 1 l apa
Mod de preparare:
Speli legumele şi tulpinile de ţelină. Cureţi usturoiul. Tai castraveciorii în rondele potrivit de groase, pe care le pui într-un castron mare, le presari cu sare şi le păstrezi în frigider 30 de minute. Opăreşti castraveciorii timp de 30 de secunde, îi scoţi cu o paletă şi îi pui rapid în apă rece, în prealabil fiartă. îi scurgi, apoi toci mărunt tulpinile de ţelină.
Tai usturoiul în felioare. Prepari o saramură din sarea grunjoasă, zahăr şi 1 litru de apă. Intr-un borcan mare sau în 2 borcane de 3 litri, pui rondele de castraveţi, alternându-le cu rondele de ardei iute, cubuleţe de usturoi şi tulpini de ţelină tocate.
Aşezi deasupra, în cruce, bucăţi de tulpini de mărar. Torni saramura şi închizi ermetic borcanele, apoi le depozitezi în cămară. Salata va fi bună pentru consum peste aproximativ o lună. Odată desfăcut borcanul, e bine să-l păstrezi în frigider.
Castraveti cu usturoi si ardei iute
Pofta buna!