Castraveti cu usturoi si ardei iute

Printeaza

Castraveti cu usturoi si ardei iute din: castraveti, usturoi, ardei iute, zahar, tulpina de telina, sare grunjoasa, apa.

Ingrediente:Castraveti_cu_usturoi_si_ardei_iute

  • 3 kg castraveti
  • 250 g usturoi
  • 15 ardei iuti
  • 6 linguri zahar
  • 2-3 tulpini de telina cu frunze
  • 1 lingura cu sare grunjoasa
  • 1 l apa

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi tulpini­le de ţelină. Cureţi usturo­iul. Tai castraveciorii în ronde­le potrivit de groase, pe care le pui într-un castron mare, le presari cu sare şi le păstrezi în frigider 30 de minute. Opăreşti castraveciorii timp de 30 de secunde, îi scoţi cu o paletă şi îi pui rapid în apă rece, în prea­labil fiartă. îi scurgi, apoi toci mărunt tulpinile de ţelină.

Tai usturoiul în felioare. Prepari o saramură din sarea grunjoasă, zahăr şi 1 litru de apă. Intr-un borcan mare sau în 2 borcane de 3 litri, pui rondele de castraveţi, alternându-le cu rondele de ardei iute, cubuleţe de usturoi şi tulpini de ţelină tocate.

Aşezi deasupra, în cruce, bucăţi de tulpini de mărar. Torni saramura şi închizi ermetic borcanele, apoi le depozitezi în cămară. Salata va fi bună pentru consum peste aproximativ o lună. Odată desfăcut borcanul, e bine să-l păs­trezi în frigider.

Castraveti cu usturoi si ardei iute

Castraveti_cu_usturoi_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.