Castraveti in saramura cu otet
PrinteazaCastraveti in saramura cu otet
- 10 kg castraveţi
- 6 l apă
- 6 linguri sare
- 1 lingură zahăr
- 1 lingură boabe piper
- 100 ml oţet
- 1 căpăţână de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ţelină rădăcină + frunze
- 2 crenguţe de vişin
- tarhon
- cimbru
- mărar
- 2 rădăcini de hrean
Mod de preparare:
Pun castraveţii într-o oală mare, torn peste ei 7 l de apă fierbinte cu 4 linguri sare şi îi las până a doua zi.
Pregătesc borcanele cu zarzavaturi şi aşez castraveţii în picioare, iar printre ei pun usturoi şi steluţe din morcov şi ţelină!
Umplu borcanele cu castraveţi, pun mirodeniile si fierb alta apa cu sare si fierbinte o pun peste castraveti.
Castraveti in saramura cu otet
Pofta buna!