Castraveti in saramura
PrinteazaIngrediente:
- 6 kg castraveţi
- saramură din 4 l apă şi 200 g sare
- mărar
- 2 căpăţâni de usturoi
- 4 ardei iuţi
- 2 bucăţi hrean
- frunze de ţelină verzi sau uscate
Mod de preparare:
Speli castraveţii, îi scurgi şi îi aşezi în borcane curate in poziţie verticală, pentru ca golurile dintre castraveţi să fie cât mai mici. Cureţi hreanul şi îl tai în şuviţe.
Cureţi şi usturoiul. în borcane, printre castraveţi, introduci hreanul şi usturoiul. Deasupra castraveţilor vei pune frunze da ţelină, o crenguţă de cimbru şi mărarul beţe, astfel încât să împiedice castraveţii să iasă deasupra soluţiei.
Fierbi soluţia de saramură şi o adaugi în borcane. Inveleşti borcanele în pături până a doua zi. A doua zi tragi saramura într-o oală, o fierbi şi o pui din nou în borcane, după care urmează pasteurizarea.
Repeti si a treia zi, apoi legi borcanele si le pui la rece. Intr-o luna castravetii sunt murati.
Castraveti in saramura
Pofta buna!