Castraveţi marinaţi
PrinteazaCastraveţi marinaţi din: castraveti, marar, piper boabe, usturoi, sare grunjoasa, otet alb.
- 3 castraveti de gradina
- 2 legaturi marar
- piper boabe
- usturoi
- sare grunjoasa
- 600 ml otet alb
Mod de preparare:
Castraveţii se spală bine, se şterg cu un prosop absorbant de bucătărie şi se I taie rondele care se pun într-un castron.. Se presară cu sare, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se lasă 8 ore la frigider. Apoi, se trec sub un jet de apă rece şi se scurg bine.
Se pun în borcane cuusturoiul şi mărarul şi se fierbe o soluţie de oţet şi 2 părţi apă cu boabe de piper. Se toarnă soluţia peste castraveţi, se pun capace şi se fierb la bain-marie 30 de minute.
Castraveţi marinaţi
Pofta buna!