Castraveti murati cu ardei
PrinteazaCastraveti murati cu ardei din: castraveti, ardei, usturoi, zahar, miere, sare, otet, marar.
- 2 kg castraveţi
- 5 ardei iuţi
- 2 căpăţâni de usturoi
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri miere
- 500 ml oţet de 9°
- 2 linguri sare
- 1/2 căpăţână de ţelină
- frunze de mărar
- boabe de piper
Mod de preparare:
Legumele se spală bine, castraveţii, ardeii iuţi şi usturoiul curăţat se taie rondele, ţelina se taie bas-tonaşe subţiri.
Se prepară o saramură fiartă, din 500 ml oţet, 1,5 1 apă, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de miere şi 2 linguri de sare. In borcane pregătite dinainte se aranjează rondele de castraveţi, alter-nându-se cu rondele de ardei iute, usturoi şi basto-naşe de ţelină.
Printre ele se presară boabele de piper, iar deasupra se pun crenguţe de mărar. Se toarnă saramura fierbinte şi se închide borcanul ermetic.
Pofta buna!