Castraveti murati cu ardei

Printeaza

Castraveti murati cu ardei din: castraveti, ardei, usturoi, zahar, miere, sare, otet, marar.

Ingrediente:Castraveti murati cu ardei

  • 2 kg castraveţi
  • 5 ardei iuţi
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri miere
  • 500 ml oţet de 9°
  • 2 linguri sare
  • 1/2 căpăţână de ţelină
  • frunze de mărar
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Legumele se spală bine, castraveţii, ardeii iuţi şi usturoiul curăţat se taie rondele, ţelina se taie bas-tonaşe subţiri.

Se prepară o saramură fiartă, din 500 ml oţet, 1,5 1 apă, 6 linguri de zahăr, 2 linguri de miere şi 2 linguri de sare. In borcane pregătite dinainte se aranjează rondele de castraveţi, alter-nându-se cu rondele de ardei iute, usturoi şi basto-naşe de ţelină.

Printre ele se presară boabele de piper, iar deasupra se pun crenguţe de mărar. Se toarnă saramura fierbinte şi se închide borcanul ermetic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.