Castraveti murati cu ceapa

Printeaza

Castraveti murati cu ceapa din: castraveti, ceapa, sare, zahar, otet de mere, otet din vin, boabe de mustar.

Ingrediente:Castraveti_murati_cu_ceapa

  • un kg castraveţi de grădină
  • 2 cepe
  • 1 1/2 linguri sare
  • 200 g zahăr pudră
  • 120 ml oţet de mere
  • 250 ml oţet din vin alb
  • 1/2 linguriţă boabe de muştar

 

Mod de preparare:

Se spală şi se taie castraveţii felii subţiri care se amestecă cu sare si se lasă să stea 90 de minute la frigider.

Apoi, se pun castraveţii într-o strecurătoare şi se trec sub un jet de apă rece. Se scurg bine si se pun într-un vas cu ceapa tăiată peştişori. Se repartizează în borcane.

Zahărul, cele două tipuri de oţet şi boabele de muştar se clocotesc şi apoi se toarnă peste castraveţi. Se pun capace si se întorc cu gura în jos.

Castraveti murati cu ceapa

Castraveti_murati_cu_ceapa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.