Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

Printeaza

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare.

Ingrediente:Castraveti_murati_cu_foi_de_dafin_si_ardei_iute

  • 50-60 gr marar uscat cu seminte
  • 50 gr hrean
  • 100gr usturoi
  • 5-6 foi de dafin
  • 5-6 ardei iuti
  • 400 gr sare

 

 

Mod de preparare:

Se pun in borcane mai mari de 10-15 litri sau in butoaie. Castravetii proaspat culesi se tin 2-3 zile intr-un vas cu apa rece, apoi se spala si se oparesc, se inteapa cu furculita in 2-3 locuri si se aseaza in borcane sau butoaie.

Intre castraveti, dedesubt si deasupra, se pun diferite condimente, care nu trebuie sa lipseasca, mai ales cele care au rol conservant : 50-60 gr marar uscat cu seminte, 50 gr hrean, 100 gr usturoi si alte ingrediente care dau gust si aroma placuta, cum sunt : frunze de visin sau de stejar, 5-6 foi de dafin, foi de telina, 5-6 ardei iuti sau 1 gr boabe de piper.

Peste acestea se toarna saramura preparata cu sare grunjoasa, pentru 10 kg de castraveti, punandu-se 6-7 litri apa si 400gr sare. Dupa ce sarea s-a dizolvat bine, se da saramura in cateva clocote apoi se strecoara si se toarna peste castraveti. Pentru iarna trebuie tinuti in incaperi racoroase, altfel fermenteaza.

Castraveti murati cu foi de dafin si ardei iute

Castraveti_murati_cu_foi_de_dafin_si_ardei_iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. EU nu pun foi de dafin cand pun castravetii

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.