Castraveti murati cu hrean
PrinteazaCastraveti murati cu hrean din: castraveti, ceapa, morcovi, conopida, usturoi, telina, mustar, zahar, hrean.
- 3 kg castraveţi
- 3 cepe albe
- 4 morcovi
- 2 conopide
- 2 căpăţâni de usturoi
- frunze de ţelină
- boabe de muştar
- aspirină
- 2 l apă
- 1 l oţet
- 500 g zahăr
- 5 linguri sare grunjoasă
- frunze de hrean
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se sterilizează borcanele, se curăţă ceapa şi morcovii şi se taie rondele, se curăţă usturoiul.
Se aşază la fundul borcanului frunze de hrean, apoi se pun castraveţi, rondele de ceapă şi morcov, usturoi, frunze de dafin şi frunze de ţelină.
Pentru lichid, se pun într-o oală apa, oţetul, zahărul, sarea grunjoasă şi se lasă să fiarbă în clocot 5 minute. Se pune borcanul pe lamă de cuţit, se adaugă câte o aspirină în fiecare borcan, se toarnă lichidul în borcane, se înfiletează şi se acoperă cu pături.
Se lasă până a doua zi, apoi se pun borcanele în cămară.
Pofta buna!