Castraveti murati cu usturoi si hrean
PrinteazaCastraveti murati cu usturoi si hrean din: castarveti, usturoi, marar, patrunjel, radacina de hrean, pikant fix, apa, otet, zahar.
- 3 1/2 kg castraveti mici
- 2 capatani de usturoi
- 1 legatura tulpini de marar
- 2 legaturi patrunjel
- 4 radacini de hrean sau cateva frunze de hrean
- 1 plic pikant fix dulce acrisor
- 1 3/4 l apa
- 300 ml otet de 9
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Alegi castarveti mici si sanatosi, îi speli şi îi pui în borcane de 800 ml, în poziţie verticală. Printre castraveciori pui căţei de usturoi curăţaţi, pătrunjel netocat şi mărar, bastonaşe de rădăcină de hrean curăţată sau frunze de hrean aranjate pe fundul borcanului.
Pregăteşti pe foc mic o soluţie din apă, oţet, zahăr şi conţinutul plicului de Pikant. Laşi să clocoteasca 5 minute, apoi torni peste castraveciori lichidul fierbinte, in borcanele asezate pe cutite.
Inchizi borcanele ermetic si le acoperi cu o patura, iar cand s-au racit, le asezi la rece in camara.
Pofta buna!