Castraveti murati dietetici

Printeaza

Castraveti murati dietetici din: castraveti, hrean, usturoi, marar, cimbru.

Ingrediente:Castraveti murati dietetici

  • castraveti
  • hrean
  • usturoi
  • paine sau drojdie
  • marar
  • cimbru

Mod de preparare:

Se spală cam 40-50 de castraveţii, se scurg bine de apă şi se aşează într-un borcan până la jumătate din înălţimea lui. Printre ei se presară bucăţi de hrean şi căţei de usturoi.

Se taie două felii de pâine neagră (sau se fărâmiţează 20 g drojdie de bere), se înfăşoară într-un tifon şi se pun peste castraveţi, după care se continuă aşezarea castraveţilor până se umple borcanul.

Deasupra se pun bucăţi de hrean, căţei de usturoi, crenguţe de mărar uscat şi de cimbru. Se aşează pe aragaz un vas cu apă şi, când clocoteşte, se trage de pe foc, se lasă să se răcească şi se toarnă peste castraveţi.

Se închide borcanul cu folie adezivă. După două-trei zile, castraveţii se pritocesc, procedând ca la varza murată dietetică.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.