Castraveti murati dietetici
PrinteazaCastraveti murati dietetici din: castraveti, hrean, usturoi, marar, cimbru.
- castraveti
- hrean
- usturoi
- paine sau drojdie
- marar
- cimbru
Mod de preparare:
Se spală cam 40-50 de castraveţii, se scurg bine de apă şi se aşează într-un borcan până la jumătate din înălţimea lui. Printre ei se presară bucăţi de hrean şi căţei de usturoi.
Se taie două felii de pâine neagră (sau se fărâmiţează 20 g drojdie de bere), se înfăşoară într-un tifon şi se pun peste castraveţi, după care se continuă aşezarea castraveţilor până se umple borcanul.
Deasupra se pun bucăţi de hrean, căţei de usturoi, crenguţe de mărar uscat şi de cimbru. Se aşează pe aragaz un vas cu apă şi, când clocoteşte, se trage de pe foc, se lasă să se răcească şi se toarnă peste castraveţi.
Se închide borcanul cu folie adezivă. După două-trei zile, castraveţii se pritocesc, procedând ca la varza murată dietetică.