Castraveţi muraţi la rece din: castraveti, otet alb, usturoi, boabe de piper, apa, boabe de coriandru, foid ed afin, marar, sare grunjoasa. Ingrediente: un kg castraveti mici un litru otet alb usturoi boabe de piper un litru apa boabe de coriandru foi de dafin 4-6 fire de marar 250 g sare grunjoasa Mod de […]
Castraveti murati cu marar, cimbru si usturoi
PrinteazaCastraveti murati cu marar, cimbru si usturoi din: castraveti, paine neagra, drojdie de bere, hrean, marar uscat, cimbru, usturoi.
Castravetele conține antioxidanți, cum ar fi flavonoizii și tanninii, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism. Acești antioxidanți ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a inflamațiilor.
Castravetele este folosit adesea în produse cosmetice datorită conținutului său de silicați, care pot contribui la menținerea sănătății pielii și a părului.
Consumul regulat de castravete poate contribui la scăderea tensiunii arteriale, datorită conținutului de potasiu, un mineral esențial pentru menținerea sănătății sistemului cardiovascular.
- 50 castraveţi
- 2 felii de pâine neagră sau 20 g drojdie de bere
- hrean
- mărar uscat
- cimbru
- usturoi
Mod de preparare:
Alegi castraveţi de mărime potrivită, îi speli, îi scurgi bine de apă şi îi aşezi într-un borcan până la jumătate din înălţimea lui. Printre castraveţi presari bucăţi de hrean şi căţei de usturoi.
Tai două felii de pâine neagră, le înfăşori într-un tifon şi le pui peste castraveţi, după care continui aşezarea castraveţilor până se umple borcanul.
Deasupra pui bucăţi de hrean, căţei de usturoi, crenguţe de mărar uscat şi cimbru. Pui pe aragaz un vas cu apă şi, când clocoteşte, îl dai deoparte. Laşi apa să se răcească şi o torni peste castraveţi, închizi borcanul cu două rânduri de celofan.
După 2-3 zile, castraveţii se pritocesc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Castraveţi muraţi la rece
Castraveti murati cu usturoi si piper
Castraveti murati cu usturoi si piper din: castraveti, usturoi, marar, piper, apa, sare grunjoasa. Ingrediente: 3 kg castraveti 15 caei usturoi 1 bucata marar intreg uscat 1 lingura piper negru boabe 3 l apa 3 linguri sare grunjoasa Mod de preparare: Speli borcanele şi le laşi la uscat. Pui apa la fiert cu sarea. […]
Pofta buna!