Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente
PrinteazaO reteta de castraveti murati cu marar si condimente din: castraveti, ceapa, sare grunjoasa, otet de cidru, zahar tos, seminte de coriandru, seminte de mustar galben, boabe de piper, curcuma si marar.
- 3 castraveti de sera medii
- 1 ceapa mare, feliata subtire
- 85 g de sare grunjoasa
- 500 ml otet de cidru
- 250 g de zahar tos
- 1 lingurita seminte de coriandru
- 2 lingurite seminte de mustar galben
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita de curcuma
- 1 legatura de marar
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se taie în două pe lungime şi se scot seminţele. Se taie apoi în fâşii groase de 5 mm, de lungimea unui deget. Se combină cu ceapa şi sarea într-un bol mare, se acoperă şi se lasă să se înmoaie peste noapte.
A doua zi se scurg, se clătesc cu apă rece şi se scurg încă o dată foarte bine. Se pun oţetul, zahărul şi condimentele într-o cratiţă şi se încălzesc până se dizolvă zahărul. Se fierb cinci minute, ca să se infuzeze condimentele.
Se adaugă legumele în cratiţă şi se aduce amestecul la punctul de fierbere, amestecând din când în când. Se fierb un minut, apoi se ia cratiţa de pe foc. Se rupe mărarul deasupra, apoi se transferă amestecul în borcane sterilizate, având grijă să nu rămână bule de aer la interior.
Se depozitează într-un loc răcoros şi întunecat, până când ai nevoie de ele.
Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente
Pofta buna!