Castraveti murati cu marar
PrinteazaCastraveti murati cu marar din: castraveti, apa, sare grunjoasa, marar, usturoi, ardei.
Ingrediente:
- 2 kg castraveţi
- 3 l apă
- 3 linguri sare grunjoasă
- 2 tulpini mărar uscat
- 6 cătei usturoi
- 2 ardei iuti
Mod de preparare:
Ţii castraveţii în apă rece câteva ore, după care-i speli şi-i aşezi cât mâi compact în borcane.
Adaugi în fiecare borcan câte 2 căţei de usturoi, tulpină de mărar si o bucată de ardei iute.
Dizolvi sarea în apa călduţă şi torni saramura în borcane, cât să acoperi castraveţii.
Le înfiletezi şi le ţii câteva zile în bucătărie la căldură, până încep să fermenteze.
Dupa 3-4 zile, dai borcanele la rece.
Castraveti murati cu marar
Pofta buna!