Castraveti murati in saramura
PrinteazaCastraveti murati in saramura din: castarveti, seminte de marar, frunze de visin, boabe de mustar, boabe de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin, sare grunjoasa.
- 1 kg castraveti cornison
- seminte de marar uscat
- frunze de visin
- boabe de mustar
- boabe de ienibahar
- radacina de hrean
- usturoi
- foi de dafin
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Alegi castraveti foarte proaspat si fara imperfectiuni. Ii speli si ii lasi -2 ore in apa rece, ca sa iara amareala din coaja. ii scoti din apa si ii usuci in prosoape absorbante sau ii lasi la scurs. Pui pe fundul borcanelor sterilizate seminte de marar si boabe de ienibahar, asezi apoi castravetii cu bucati de hrean printre ei si catei de usturoi.
Deasupra adaugi frunze de visin, cate o floare de marar cu seminte si boabe de mustar. Separat, intr-o oala mare, fierbi apa cu foi de dafin si sare grunjoasa neiodata, in proportie de o lingura de sare la un litru de apa.
Torni apoi, cu multa grija, apa clocotita peste castarvetii din borcane, inchizi borcanele cu capace infiletate si, dupa racire, le depozitezi intr-un loc bine aerisit si racoros, pana voi fi consumati.
Castraveti murati in saramura
Pofta buna!