Castraveti murati in saramura
PrinteazaO reteta delicioasa de castraveti murati in saramura din: castraveti cornison, marar uscat, frunze de visin, boabe de mustar, seminte de ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin si sare grunjoasa.
- castraveti mici cornison
- seminte de marar uscat
- frunze de visin
- boabe de mustar
- seminte de ienibahar
- radacina de hrean
- usturoi
- foi de dafin
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Alegi castraveti mici, cornison, foarte proaspeti. Ii speli in apa rece si ii lasi 1-2 ore in apa rece, ca sa iasa amareala din coaja. Ii socti din apa si ii usuci in prosoape absorbante sau ii lasi la scurs.
Aşezi pe fundul borcanelor sterilizate seminţe de mărar şi de ienibahar, aşezi apoi castraveţii cu bucăţi de hrean printre ei şi căţei de usturoi.
Deasupra adaugi frunze de vişin, câte o inflorescenţă de mărar cu seminţe şi boabe de muştar.
Separat, într-o oală mare, fierbi apă cu foi de dafin şi sare grunjoasă ne- lodată, în proporţie de o lingură de sare la un litru de apă.
Torni apoi, cu multă grilă, apa clocotită peste castraveţii din borcane, închizi borcanele cu capace înfile- tate şi, după răcire, le depozitezi într-un loc bine aerisit şi răcoros, până vor fi consumaţi.
Castraveti murati in saramura
Pofta buna!