Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa

Printeaza

Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa din: castraveţi cornichon, ceapă, sare grunjoasă, oţet de mere, zahăr brun, turmeric, fulgi de ardei iute, seminţe de ţelină, muşar galben sau brun.

 

Ingrediente:

  • 400 g castraveţi cornichon, tăiaţi în felii de 1 centimetru
  • 1 ceapă de mărime medie, tăiată în felii groase
  • 2 linguri de sare grunjoasă
  • 300ml oţet de mere
  • 140g de zahăr brun
  • câte 1/4 de linguriţă de turmeric, fulgi de ardei iute şi seminţe de ţelină
  • 2 linguri boabe de muşar galben sau brun

Mod de preparare:

Pune castraveţii, feliile de ceapă şi sarea într-o sită, deasupra unui bol, şi acoperă-le cu gheată şi o greutate care să le preseze.

Lasă-le la frigider timp de 1-2 ore, apoi scurge-le bine. (Aceasta va scoate apa din castraveţi, ajutându-i să rămână crocanţi când sunt puşi în saramură.)

Intre timp, pune oţetul, 200ml de apă, zahărul, turrnericul, fulgii de arei iute, seminţele de ţelină şi boabele de muştar într-o cratiţă mică, la foc mediu.

Dă în clocot şi lasă să fiarbă timp de 5 minute la flacără mică. la cratiţa de pe foc şi lasă saramura să ajungă la temperatura camerei.

Pune amestecul de castravete şi ceapă într-un borcan de 500ml sau un recipient de plastic care se închide ermetic, adaugă saramura şi pune capacul.

Lasă la răcit timp de minim 3 ore. Rezistă în frigider până la 2 săptămâni.

 

Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa

Castraveti_murati_cu_seminte_de_mustar_si_ceapa

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.