Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa
PrinteazaCastraveti murati cu seminte de mustar si ceapa din: castraveţi cornichon, ceapă, sare grunjoasă, oţet de mere, zahăr brun, turmeric, fulgi de ardei iute, seminţe de ţelină, muşar galben sau brun.
Ingrediente:
- 400 g castraveţi cornichon, tăiaţi în felii de 1 centimetru
- 1 ceapă de mărime medie, tăiată în felii groase
- 2 linguri de sare grunjoasă
- 300ml oţet de mere
- 140g de zahăr brun
- câte 1/4 de linguriţă de turmeric, fulgi de ardei iute şi seminţe de ţelină
- 2 linguri boabe de muşar galben sau brun
Mod de preparare:
Pune castraveţii, feliile de ceapă şi sarea într-o sită, deasupra unui bol, şi acoperă-le cu gheată şi o greutate care să le preseze.
Lasă-le la frigider timp de 1-2 ore, apoi scurge-le bine. (Aceasta va scoate apa din castraveţi, ajutându-i să rămână crocanţi când sunt puşi în saramură.)
Intre timp, pune oţetul, 200ml de apă, zahărul, turrnericul, fulgii de arei iute, seminţele de ţelină şi boabele de muştar într-o cratiţă mică, la foc mediu.
Dă în clocot şi lasă să fiarbă timp de 5 minute la flacără mică. la cratiţa de pe foc şi lasă saramura să ajungă la temperatura camerei.
Pune amestecul de castravete şi ceapă într-un borcan de 500ml sau un recipient de plastic care se închide ermetic, adaugă saramura şi pune capacul.
Lasă la răcit timp de minim 3 ore. Rezistă în frigider până la 2 săptămâni.
Castraveti murati cu seminte de mustar si ceapa
Pofta buna!