Castraveti murati cu ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 g marar uscat cu seminte 50 g hrean 100 g usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 g sare Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 litri sau in […]
Castraveti murati cu tarhon
PrinteazaCastraveti murati din: castraveti, apa, sare, piper, ardei iute, telina, morcovi, cimbru, tarhon, marar, crengute de visin, hrean, usturoi, otet si zahar.
- 10 kg castraveţi
- 6 l de apă
- 6 linguri de sare
- 1 lingură de piper
- 1 ardei iute
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 2 crenguţe de cimbru
- 1 crenguţă de tarhon
- mărar
- 2 crenguţe de vişin
- 4 rădăcini de hrean
- 1 căciulie de usturoi
- 100 ml de oţet
- 1 lingură de zahăr
Mod de preparare:
Se pun castraveţii într-o oală mare, se toarnă peste ei 7 l de apă fiartă cu şase linguri de sare, se acoperă cu un capac şi se lasă până a doua zi.
Se pregătesc borcanele cu mărar şi cimbru peste care se pun castraveţii în picioare unul lângă altul, iar printre ei se adaugă rozete de morcov, ţelină, usturoi şi fâşii de hrean.
Se aranjează pe rânduri, până se umple borcanul.
Prima apă din castraveţi se aruncă, apoi 6 l de apă se pun la fiert cu sare, piper, cimbru, tarhon, oţet şi o lingură de zahăr.
Se adaugă deasupra usturoiul rămas, vişinul, frunze de ţelină, ardei iute, mărar şi hrean.
Se toarnă apa fiartă peste castraveţi, se leagă cu celofan şi se duc la beci.
Pofta buna!
Citesti si:
Castraveti murati cu ardei iute
Pofta buna!