Castraveti murati din: castraveti, apa, otet, zahar, sare, conservant, foi de dafin, frunze de telina, usturoi, hrean, morcovi, marar, piper boabe.
Ingrediente:
10 kg castraveţi
6 l apă
2 l oţet
400 g zahăr
300 g sare
2 pachete conservant
foi de dafin
frunze de ţelină
usturoi
hrean
morcovi crestaţi (în formă de floare, pentru aspect, sau tăiaţi în lung şi crestaţi lateral)
mărar şi boabe de piper
Mod de oreparare:
Speli castraveţii, aşezi pe fundul borcanului frunzele de ţelină, mărarul, usturoiul tăiat în două, pe jumătate, iar apa, oţetul, zahărul şi sarea le pui la fiert, lăsându-le mai apoi să se răcească.
După ce lichidul s-a răcit pui cele 2 plicuri de conservant.
Aşezi castraveţii în borcane iar peste ei torni lichidul răcit, capsând apoi sau legând borcanele cu celofan.
Castraveti murati in otet din: otet, zahar, sare, piper boabe, foi de dafin, coriandru, apa. Ingrediente: 2 l otet 400 g zahar 150 g sare 25 g piper boabe 25 g foi de dafin 15 g coriandru 3 l apa. Mod de preparare: Se fierbe apa si cind a dat in fiert, se adauga […]
Castraveti murati cu ardei iute din: marar uscat, hrean, usturoi, foi de dafin, ardei iuti, sare. Ingrediente: 50-60 g marar uscat cu seminte 50 g hrean 100 g usturoi 5-6 foi de dafin 5-6 ardei iuti 400 g sare Mod de preparare: Se pun in borcane mai mari de 10-15 litri sau in […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.