Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar

Printeaza

 Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar din: castraveti mici, marar, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, otet, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin.

Ingrediente:Castraveti_in_otet_cu_boabe_de_piper_si_boabe_de_mustar

  • un kg castraveti mici
  • marar
  • o capatana usturoi
  • ardei iute
  • sare grunjoasa

pentru solutie:

  • un litru otet
  • o lingura boabe de piper
  • o lingura boabe de mustar
  • 2-3 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Castraveţii se spală foarte bine înlăturând micii ţepi. Se pun într-un lighean încăpător alternativ cu straturi de sare grunjoasă. Se lasă aşa de pe o zi pe alta.

A doua zi se spală, se usucă şi se aşază în picioare în borcane, cu căţei de usturoi, ardei iuţi şi mărar printre ei.

Oţetul si condimentele se pun la fiert şi se iau de pe foc după ce a dat în clocot. Se lasă să devină călduţ. Se toarnă peste castraveţi, se pun capace sau se leagă şi se desfac peste o lună, cel puţin.

Castraveti in otet cu boabe de piper si boabe de mustar

Castraveti_in_otet_cu_boabe_de_piper_si_boabe_de_mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.