Castraveti la otet dulce-acrisori
PrinteazaCastraveti la otet dulce-acrisori din: castraveţi, zahăr, otet, apă, sare grunjoasă, morcovi, ceapa.
Ingrediente:
- 4 kg castraveţi
- 1/2 kg zahăr
- 1 l oţet
- 1 l apă
- 2 linguri sare grunjoasă
- 2 morcovi
- 2 cepe
Mod de preparare:
Amesteci într-o cratiţă mai mare oţetul, apa, sarea şi zahărul. Pui amestecul pe foc şi Iaşi până dă în clocot.
Opăreşti castraveţii spălaţi foarte bine în prealabil cam 1-2 minute în amestecul fierbinte. Când şi-au schimbat culoarea, îi scoţi şi îi laşi să se răcească.
După ce s-au răcit, aşezi castraveţii în borcane mici sau în unul mai mare, intercalându-i cu morcovii tăiaţi rondele şi cu ceapa tăiată fideluţă.
Torni zeama fierbinte peste castraveţii din borcane, îi laşi să se răcească, înfnletezi bine capacele şi le aşezi în cămară până vor fi folosiţi.
Castraveti la otet dulce-acrisori
Pofta buna!
O sa fac si eu castraveti dulci acrisori, sa vedem ce ies