Castraveti la otet dulce-acrisori

Printeaza

Castraveti la otet dulce-acrisori din: castraveţi, zahăr, otet, apă, sare grunjoasă, morcovi, ceapa.

Ingrediente:

  • 4 kg castraveţi
  • 1/2 kg zahăr
  • 1 l oţet
  •  1 l apă
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • 2 morcovi
  • 2 cepe

 

Mod de preparare:

Amesteci într-o cratiţă mai mare oţetul, apa, sarea şi zahărul. Pui ames­tecul pe foc şi Iaşi până dă în clocot.

Opăreşti castra­veţii spălaţi foarte bine în prealabil cam 1-2 minu­te în amestecul fierbinte. Când şi-au schimbat cu­loarea, îi scoţi şi îi laşi să se răcească.

După ce s-au răcit, aşezi castraveţii în bor­cane mici sau în unul mai mare, intercalându-i cu morcovii tăiaţi rondele şi cu ceapa tăiată fideluţă.

Torni zeama fierbinte peste castraveţii din bor­cane, îi laşi să se răceas­că, înfnletezi bine capacele şi le aşezi în cămară până vor fi folosiţi.

 

Castraveti la otet dulce-acrisori

Castraveti_la_otet_dulce_acrisori

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu castraveti dulci acrisori, sa vedem ce ies

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.