Castraveţi în otet
PrinteazaO reteta delicioasa de castraveti in otet din: castraveti, otet, apa, sare, zahar, hrean, crengute de visin, tulpini de marar, foi de dafin si amestec de condimente.
- 2 kg castraveţi cornişon
- 1 l oţet
- 3 l apă
- 3 linguri cu sare mare
- 4 linguri cu zahăr
- 2 rădăcini de hrean
- 2-3 morcovi crenguţe de vişin,
- tulpini de mărar
- foi de dafin
- 1 plic amestec de condimente pentru murături
Mod de preparare:
Spală bine borcanele şi ţine-le câteva minute în cuptorul încins, pentru sterilizare. Pune castraveţii în borcane şi strecoară printre ei fâşii de rădăcină de hrean, rondele de morcovi, crenguţe de mărar şi vişin.
Dă apa cu oţetul şi foile de dafin în clocot, pune sarea, zahărul şi amestecul de condimente pentru murături ţărăneşti. Lasă la răcit 15 minute şi toarn-o foarte încet peste castraveţii din borcane, ca să iasă ca aerul dintre ei.
Zeama trebuie turnată până unde începe filetul borcanului, pentru că amestecul de oţet nu fermentează şi nu se umflă. Sigilează borcanele cu celofan şi depozitează-le în cămară.
Castraveţi în otet
Pofta buna!
Foarte buni castravetii in otet