Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura)

Printeaza

Castraveti si patlagele (gogoanele verzi in saramura) din: saramura, usturoi, hrean, marar, frunze de visin.

Muraturi

Ingrediente:

  • 5 l saramura
  • 30 g usturoi
  • 50 g hrean
  • 100 g marar
  • 100 g frunze de visin

 

 

Mod de preparare:

Castravetii sau gogonelele verzi se spala bine cu multa apa rece, apoi se tin 24 ore intr-o solutie concentrata de sare, astfel incat sa pluteasca oul la suprafata.

In acest fel, legumele nu se vor inmuia pe timpul murarii (conservarii).

Dupa 24 ore se scot din solutie, se spala cu apa rece si se aseaza in borcane (putini) alternand cu condimentele din reteta.

Se toarna saramura fierbinte pregatita dupa, pana la gura vasului. Se raceste, apoi se leaga ermetic.

Primele 3-4 zile borcanele cu castraveti sau gogonele verzi se vor pastra la temperatura camerei apoi se vor muta si pastra in locuri uscate si racoroase, lipsite de mirosuri straine.

 

 

Pofta buna!

 


poate te intereseaza si:

Gogonele murate

Gogonele murate din: gogonele, ceapa, apa, sare grunjoasa, ardei iute, boabe de piper, boabe de mustar, foi de dafin, usturoi. Ingrediente: 3 kg gogonele 3 cepe 3 l apa 4 linguri sare grunjoasa 1 ardei iute 1 lingura boabe piper negru 1 lingura boabe mustar 5 foi de dafin 6 catei de usturoi   Mod […]

 

Gogonele murate in otet

Gogonele murate in otet din: gogonele, ceapa, zahar brun, otet din cidru, condimente pentru muraturi. Ingrediente: 1 kg de rosii verzi, feliate 12 cepe medii 2 cani zahar brun 1 cana otet din cidru amestec de condimente pentru muraturi     Mod de preparare: Pune intr-o tava, in mod alternativ, cate un strat de tomate […]

 

Gogonele murate umplute

Gogonele murate umplute

O reteta de gogonele umplute cu carne de porc, ceapa, orez, oua, marar, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg gogonele murate 600 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 3 ouă 1 legătură mărar 3 linguri ulei cimbru sare piper   Mod de preparare: Speli gogonelele, le tai câte un căpăcel şi […]

Castraveti murati dietetici

Castraveti murati cu ceapa

Castraveti murati cu ceapa din: castraveti, ceapa, sare, zahar, otet de mere, otet din vin, boabe de mustar. Ingrediente: un kg castraveţi de grădină 2 cepe 1 1/2 linguri sare 200 g zahăr pudră 120 ml oţet de mere 250 ml oţet din vin alb 1/2 linguriţă boabe de muştar   Mod de preparare: Se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.