Castraveţi în saramură (muraturi)
PrinteazaO reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de condimente.
- 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici)
- saramură (25 g sare la 1 l apă)
- usturoi
- tulpini de mărar uscat
- crenguţe de vişin,
- ţelină
- rădăcină de hrean
- 1 plic amestec de condimente pentru murături
Mod de preparare:
Spală castraveţii şi aranjează-i în borcane, cât mai compact. Printre ei, strecoară mărar, ţelină, hrean. La fiecare borcan, pune 3-4 căţei de usturoi. Fă saramura: fierbe apa şi apoi las-o să se răcească până la 30°C, apoi dizolvă sarea.
Cantitatea de saramură trebuie să fie egală cu o jumă¬tate din volumul borcanului: pentru un borcan de 5 litri, se prepară 2,5 litri de saramură.
Adaugă amestecul pentru murături şi toarnă saramura peste castraveţi, cât să-i acopere, dar să nu ajungă până la gura borcanului. Aşază crenguţe de vişin şi tulpini de mărar la gura borcanului şi închide-l.
Borcanele se ţin la cald 3-4 zile, până fermentează saramura. După ce scade zeama din borcan, poţi s-o vânturi şi să dai apoi borcanele la rece, pe balcon.
Castraveţi în saramură
Pofta buna!