Castraveţi în saramură (muraturi)

Printeaza

O reteta delicioasa de castraveti in saramura din: castraveti, saramura, usturoi, marar, crenguta de visin, telina, hrean si amestec de condimente.

Ingrediente:Castraveţi în saramură (muraturi)

  • 3 kg castraveţi cornişon proaspeţi (mici)
  • saramură (25 g sare la 1 l apă)
  • usturoi
  • tulpini de mărar uscat
  • crenguţe de vişin,
  • ţelină
  • rădăcină de hrean
  • 1 plic amestec de condimente pentru murături

 

Mod de preparare:

Spală castraveţii şi aranjează-i în borcane, cât mai compact. Printre ei, strecoară mărar, ţelină, hrean. La fiecare borcan, pune 3-4 căţei de usturoi. Fă saramura: fierbe apa şi apoi las-o să se răcească până la 30°C, apoi dizolvă sarea.

Cantitatea de saramură trebuie să fie egală cu o jumă¬tate din volumul borcanului: pentru un borcan de 5 litri, se prepară 2,5 litri de saramură.

Adaugă amestecul pentru murături şi toarnă saramura peste castraveţi, cât să-i acopere, dar să nu ajungă până la gura borcanului. Aşază crenguţe de vişin şi tulpini de mărar la gura borcanului şi închide-l.

Borcanele se ţin la cald 3-4 zile, până fermentează saramura. După ce scade zeama din borcan, poţi s-o vânturi şi să dai apoi borcanele la rece, pe balcon.

Castraveţi în saramură

Castraveţi în saramură (muraturi)

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.