Castraveti în saramură
PrinteazaO reteta de castraveti in saramura din: castraveti, boabe de mustar, usturoi, sare grunjoasa, marar uscat, tarhon, hrean si dafin.
- castraveti mici
- boabe de mustar
- usturoi
- sare grunjoasa
- marar uscat
- tarhon
- hrean
- dafin
Mod de preparare:
Pune pe fundul fiecărui borcan (de minimum 700 g şi cu gura mai largă) mărar uscat, frunze de tarhon, boabe de muştar, felii de hrean. Spală castraveţii, alege-i pe cei tari şi aşază-i în borcane, unul lângă altul, pe verticală. Printre ei, strecoară felii de usturoi şi acoperă cu mărar uscat.
Pune 2 l de apă la fiert cu patru linguri cu sare (neiodată) şi 2 frunze de dafin. Când a dat în clocot, toarnă saramura peste castraveţii din borcane. Acoperă-le cu tifon şi lasă-le o zi. Scurge saramura şi dă-o din nou în clocot. Intre timp, dacă în borcane e loc, completează cu castraveciori noi.
Toarnă lichidul clocotit, leagă borcanele, înfăşoară-le în ceva gros, lasă-le să se răcească, apoi pune-leîn cămară.
Castraveti în saramură
Pofta buna!