Castraveţi cu sos de iaurt
PrinteazaO reteta de castraveti cu sos de iaurt din: castraveti, dovlecei, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, iaurt, sare si piper.
- 3 castraveti mari
- 3 dovlecei tari
- 1/2 lamaie
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 10 frunze de menta proaspata
- 200 g iaurt intergral
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune frunzele de mentă în blender, toarnă 3 linguri de ulei şi pasează până când obţii un amestec omogen. Curăţă castraveţii, taie-i în sferturi pe lungime, îndepărtează miezul cu seminţe şi taie-i cubuleţe mici.
Spală şi zvântă dovleceii, apoi taie-i în acelaşi fel ca şi castraveţii. Stoarce lămâia şi toarnă zeama peste amestecul de mentă cu ulei, pune sare şi piper, după gust, şi bate totul cu furculiţa pentru a obţine un sos omogen.
Condimentează legumele cu acest sos şi pune-le pe farfurii, zdrobindu-le uşor cu furculiţa. Freacă iaurtul cu 1 lingură de ulei până devine cremos, apoi toarnă-l peste legume.
Presară puţin piper râşnit şi serveşte preparatul ca aperitiv, cu felii de pâine prăjită, după gust.
Castraveţi cu sos de iaurt
Pofta buna!