Castraveti cu sos de soia
PrinteazaCastraveti cu sos de soia din: castraveti, ceapa, ghimbir, usturoi, chili, ulei, zahar, sos de soia, bulgur.
- 2 castraveţi de salată medii
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 bucată de ghimbir
- 2 căţei de usturoi
- 1 chili roşu
- 3-4 linguri ulei de susan
- 1 lingură zahăr de trestie
- 2-3 linguri sos de soia
- 1 lingură ulei de chili
- 150 g bulgur
Mod de preparare:
Se spală castraveţii, se taie in jumătate, se scot sâmburii si se taie oblic în rondele. Ceapa verde se curăţă şi se taie rondele subţiri.
Se curăţă ghimbirul şi căţeii de usturoi si se mărunţesc bine. Se spală chili, se scot sâmburii şi se taie cuburi mici.
Se încinge uleiul şi se prăjesc legumele 6-7 minute amestecând continuu. Se adaugă zahărul, sosul de soia şi uleiul de chili.
Se lasă la fiert încă 6-8 minute. In acest timp, se prepară bulgurul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se amestecă apoi bulgurul cu celelalte ingrediente în wok.
Pofta buna!